Το ΕΔΕΤ συνεργάζεται με τη LAMDA HELLIX για τη δημιουργία και λειτουργία νέου κόμβου του GR-IX

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) ανακοινώνει την συνεργασία του με την LAMDA HELLIX για την φιλοξενία κόμβου του GR-IX στις εγκαταστάσεις της δεύτερης.

Τo GR-ΙΧ είναι το Ελληνικό Internet Exchange Point (IXP), με παρουσία σε δύο σημεία στην Αττική: στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) στην Αθήνα και στις εγκαταστάσεις της LAMDA HELLIX στο Κορωπί. Στόχος του είναι η διευκόλυνση της ανταλλαγής IP κίνησης (peering) για τα μέλη του, για την αύξηση της αμεσότητας διασύνδεσης και της ταχύτητας στο Internet καθώς και την επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην ευρύτερη κοινότητα.

Τα δύο σημεία παρουσίας διασυνδέονται με χρήση οπτικών ινών σε υψηλές ταχύτητες, επιτρέποντας την ενοποίηση και διευκόλυνση των υπηρεσιών ανταλλαγής κίνησης μεταξύ των δύο σημείων, σε όποιο σημείο και αν συνδέονται τα μέλη – προσφέροντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα γεωγραφικής εφεδρείας για όσα μέλη επιλέξουν να συνδεθούν και με τα δυο σημεία.

O Παναγιώτης Τσανάκας, Πρόεδρος της ΕΔΕΤ Α.Ε., δήλωσε σχετικά: “Ξεκινήσαμε το GR-IX με στόχο την ενίσχυση των υποδομών του Internet στη χώρα, την διευκόλυνση της απρόσκοπτης ανταλλαγής κίνησης, και την βελτίωση της ποιότητας των διαδικτυακών υπηρεσιών στην χώρα. Είναι μια επένδυση με πολλαπλά οφέλη, που επηρεάζει τόσο τους χρήστες του διαδικτύου, όσο και τους παρόχους υπηρεσιών και περιεχομένου, που μπορούν να προσφέρουν ταχύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση, με χαμηλότερο κόστος διαχείρισης. Η επιτυχία του όλου εγχειρήματος απαιτούσε συνεργασίες που βασίζονται στην εμπιστοσύνη, στην αποτελεσματικότητα και στην τεχνολογική αριστεία.”

“Όσο η επικοινωνία ανθρώπων και επιχειρήσεων εξελίσσεται και ενσωματώνει, όλο και πιο συχνά, βίντεο και μεγάλα αρχεία καθώς και εφαρμογές υψηλής απόκρισης και χαμηλού latency, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι καλούνται να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση για ταχύτερη και απρόσκοπτη ανταλλαγή δεδομένων. Το Ελληνικό Internet Exchange Point GR-IX βοηθά τις εταιρείες να έρθουν πιο κοντά στους χρήστες τους με αξιοπιστία και ταχύτητα, βασιζόμενες στο όραμα της ΕΔΕΤ και τις ασφαλείς λύσεις της LAMDA HELLIX. Η επίγνωση ότι η LAMDAHELLIX ως carrier neutral πάροχος υπηρεσιών Data Center συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στην επικοινωνία οργανισμών και ανθρώπων, μας γεμίζει ικανοποίηση” , σχολίασε ο Απόστολος Κάκκος, Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA HELLIX.